събота, 27.04.24, 09:45:40
| RSS
Отслабване Блог
Количка за пазаруване
Количката Ви е празна
Търсене
Меню на сайта
Видео: Отслабване с Тае-Бо

Календар
«  март 2012  »
неповтсрчепесъ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Статистика
Как да отслабна бързо и трайно?
Отслабване » 2012 » март » 7 » Отслабване с артишок
Отслабване с артишок
12:33:15

Напоследък все по-модерно става отслабване с артишок. Екстрактът от артишок е едно от малкото билкови лекарства, за което чрез клинични изпитания и експерименти е доказано, че води до благоприятни резултати за отслабване. Всъщност артишокът е доказано полезен полезен и в много други случаи - от диабет до лекуване на махмурлук. Все пак една от най-благоприятните ползи от него е способността на екстрактът от артишок да стимулира загубата на тегло.
 
История
Отслабване с артишокАртишокът е един от най-старите известни култивирани зеленчуци. Той произлиза от Етиопия, но сега водещ световен производител на артишок е Италия. В древни времена, гърци и римляни използвали артишок за по-добро храносмилане. Поради недостатъчна наличност от зеленчука, той е бил достъпен само за богатите. Французите и испанците пренесли артишока в Америка. Днес в Калифорния се отглежда много артишок.

Хранителна стойност
Артишокът е чудесен източник на фибри и минерали - магнезий и хром. Той съдържа и витамин С, фолиева киселина, биотин и манган. Притежава в достатъчно количесвто и ниацин, тиамин, рибофлавин, витамин А и калий.
Артишок като естествен диуретик
Екстрактът от артишок може да служи и като естествен диуретик. Той може да помогне да се предотврати задържането на вода в организма, както и да стимулира бъбречната функция. На основата на тези си ефекти природните диуретици могат да ви помогнат за отслабване от пет до 10 паунда. Сваля се част от "водното тегло" само след една седмица.
 
Хранителни добавки с артишок
Екстрактът от артишок може да бъде открит в състава на много хранителни добавки за отслабване на световния пазар. Според справочникът "Пълно ръководство за витамини, минерали и билкови добавки", екстрактът от артишок стимулира жлъчната секреция, синтезирана в черния дроб и съхранявана в жлъчния мехур до смесването й с храната. Ускоряването на производството на жлъчка вероятно помага за загубата на "водно тегло". т.е. за отслабване. Артишокът също служи като естествен лаксатив, премахвайки нежеланите вещества и токсините от тялото. Деинтоксикацията на организма може сама по себе си да помогне за ускоряване на процеса на отслабване.
 
Предупреждения
Независимо, че за екстрактът от артишок екстракт е установено да има малко странични ефекти, хората със сериозни здравословни проблеми, трябва да се свържат със своя лекар преди да започнат да приемат хранителни добавки с артишок. Освен това, трябва да се пие много вода и да се поддържа добро хидратиране на организма. Освен това, ако приемате екстракт от артишок трябва да се храните пълноценно. Не ядете ли достатъчно, Вашият метаболизъм ще се забави и организмът Ви ще премине в "режим на глад", което ще затрудни изгарянето на калории и като цяло процесът на отслабване с артишок.
Приложения: Image 1
Категория: Бързо отслабване | Разглеждания: 57065 | Добавен от: Tony | Тагове: отслабване, отслабване с артишок | Рейтинг: 0.0/0 |
Всички мнения: 0
Могат да добавят мнения само регистрирани потребители
[ Регистрация | Вход ]
ОТСЛАБВАНЕ - ДИЕТИ, АКАЙ БЕРИ, ХУДИЯ ГОРДОНИЙ, FAT BURNER © 2024